Selma Sejdinović i Mesud Selimović najuspješniji sportisti TK za 2014.

Selma Sejdinović iz Džudo kluba Lukavac i Mesud Selimović iz KBV „Flek Tom Cat“ proglašeni su za najuspješnije sportiste na 21. po redu Izboru sportiste Tuzlanskog kantona za 2014. godinu koji je održan sinoć u organizaciji Sportskog saveza TK u Bosanskom kulturnom centru.

– U ovoj godini ću se truditi da ostvarim još bolje rezultate. Mislim da su rezultati koje smo ostvarili više nego odlični s obzirom na uslove i finansijsku podršku koju imamo – kazala je Sejdinović.

– Sigurno se nećemo zaustaviti na ovome, nego ćemo se potruditi da u 2015. godini napravimo još bolje rezultate – istakao je Selimović.

Najuspješnije ekipe u muško-ženskoj konkurenciji su Kuglaški klub „Sloboda“ Tuzla, Rukometni klub „Konjuh“ Živinice i Ženski odbojkaški klub „Sloboda“ Tuzla, dok su najuspješniji seniori Semir Delić, KBV „Flek Tom Cat“ Tuzla, Kenan Kraković, KBS „Tuzla-Sinbra“ Tuzla i Osman Junuzović, AK Doboj Istok, Klokotnica.

Specijalna priznanja za doprinos u razvoju i promociji sporta u Tuzlanskom kantonu dobili su: Alija Hasić, Mirsad Halilagić, Zaim Numanović, Senad Mujkanović, Ibrahim Kozlić, Almir Šahinpašić, Planinarsko društvo Konjuh Tuzla, te RSD „Sloboda“ Tuzla i Pivara Tuzla d.d.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*