Crveni križ BiH u novoj humanitarnoj misiji

Društvo Crvenog krsta/križa BiH poziva prvenstveno velike kompanije koje mogu pomoći u osiguranju pitke vode i higijenskim sredstvima za pomoć stanovništvu Makedonije pogođenom poplavama da se obrate Društvu Crvenog krsta/križa BiH, Crvenom krstu RS, Crvenom križu FBiH i Crvenom krstu/križu Brčko Distrikta radi daljih uputa.

U saopćenju za javnost navode da je u pripremi otvaranje jedinstvenog donatorskog računa, kao i otvaranje telefonskih linija kod sva tri operatera u BiH za sakupljanje novčanih donacija, o čemu će javnost biti informirana.

– Ovo je ujedno poziv institucijama vlasti u BiH i potencijalnim donatorima na svim razinama da planiranu pomoć stanovništvu Republike Makedonije pogođenom elementarnim nepogodama upute putem Društva Crvenog krsta/križa BiH – navodi se.

Proteklih dana katastrofalne poplave pogodile su veliki dio Republike Makedonije. Iz Društva Crvenog križa BiH ističu da su Crveni krst Makedonije, Vlada i narod Republike Makedonije u prošlogodišnjim poplavama i klizištima koje su pogodile veliki dio stanovništva BiH bili jedan od najvećih donatora, kako u robama tako i u novčanim donacijama.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*