EP za seniore i parakaratiste – Kasumović osvojio treće mjesto

Na 56. Evropskom prvenstvu za seniore i parakaratiste koje se održava u Poreču od 19. do 23. maja, iz BiH je nastupio jedini parakaratista Boris Kasumović. Boris je član Karate kluba za osobe sa posebnim potrebama “Student” Tuzla, koji je inače sestrinski klub Kluba borilačkih sportova “Tuzla”.

Na ovom elitnom prvenstvu, na kojem je nastupilo 646 takmičara iz 47 zemalja, Boris se takmičio u katama kao osoba sa invaliditetom i osvojio treće mjesto, bronzanu medalju.

Boris Kasumović je aktuelni državni prvak, osvajač mnogobrojnih međunarodnih medalja, a nekoliko puta je proglašavan najboljim sportistom Kantona i Grada u kategoriji invalidnog sporta. Pogotovo je uspjeh značajan ako imamo na umu da je Boris Kasumović ujedno i jedini osvajač medalje na Evropskom karate takmičenju u Poreču.

“Na putu ka velikim ciljevima često je neophodna i podrška velikodušnih ljudi, prijatelja, sponzora. Za dalji razvoj Kluba i naših takmičara svakako očekujemo pomoć svih institucija države. Naš šampion u Klubu ima maksimalnu podršku, on je naš ponos, a mi nastavljamo snažno rušiti barijere i sve nametnute predrasude o osobama sa posebnim potrebama.”, ističu iz KBS “Tuzla”.

(RTV Slon/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*