Velež, Zrinjski i Široki odgodili odluku o Evropi za posljednje kolo, Radnik ispao iz lige

Pretposljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je danas, a osim što je Borac osvojio novu titulu prvaka naše države, poznato je i da je Radnik ispao iz lige te da će Velež, Zrinjski i Široki Brijeg u posljednjem kolu odlučiti o putniku u Evropi. Tri hercegovačka kluba su danas ostvarili pobjede pa je razlika na tabeli ostala ista. Velež ima dva boda više od Zrinjskog i Širokog Brijega pa će jedan klub od ova tri ostati bez plasmana u Evropu.

Velež je na stadionu Rođeni golovima Zvonića i Behrama savladao Slobodu pa će im trebati samo jedan bod na gostovanju kod Mladosti u posljednjem kolu za izlazak u Evropu.

Zrinjski je u sjajnoj utakmici savladao Željezničar rezultatom 4:2. Dvostruki strijelac za Plemiće bio je Bilbija, a po jedan su postigli Bašić i Tićinović. Za Plave su pogađali Ikić i Bekrić. Zrinjski u posljednjem kolu gostuje ekipi Tuzla Cityja.

Široki Brijeg je golom Jurića pobijedio Mladost, a kao i ostali rivali gostovat će u posljednjem kolu ekipi Radniku.

Ekipa iz Bijeljine se oprostila od društva najboljih jer je danas na stadionu “Asim Ferhatović Hase” izgubila od Sarajeva rezultatom 3:0. Strijelci za Bordo tim bili su Mešanović, Jukić i Velkoski. Radnik ima kolo prije kraja tri boda manje od Krupe, ali budući da njihovi rivali u borbi za opstanak imaju bolji međusobni skor, jasno je da klub iz Bijeljine naredne sezone igra Prvu ligu RS-a.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*