Bivši vojnik u Francuskoj pucao na policiju, helikopterima tragaju za njim

Na jugu Francuske je u toku velika policijska potjera nakon što je bivši vojnik pucao na policiju.

Kako su naveli iz policije, vojnik je u bijegu i naoružan visokokalibarskim oružjem, a u potragu je uključeno oko 200 policajaca, ali i ekipe s policijskim psima i helikopteri.

Trenutno se pretražuje područje oko jugozapadnog grada Le Lardin-Saint-Lazare u regiji Dordogne.

Prema policijskim izvještajima navodno je riječ o 30-godišnjem muškarcu koji je od ranije poznat policiji zbog nasilja u porodici.

Lokalna vlada je pozvala građane da ostanu u zatvorenom sve dok ovaj bivši vojnik ne bude pronađen.

Lokalni mediji pišu da je ovaj incident počeo u subotu navečer nakon što je napadač otišao do kuće svoje bivše djevojke i pucao na njenog novog partnera. Ona i njena djeca nisu povrijeđeni, ali se sada nalaze pod policijskom zaštitom.

Kada je policija stigla na mjesto događaja, taj bivši vojnik je pucao na policajce i onda pobjegao u obližnju šumu. U toj pucnjavi niko nije ubijen niti je povrijeđen.

Gradonačelnica Le Lardin-Saint-Lazarea Francine Bourra, je navela da je napadač već bio u zatvoru te da je nosio elektronsku narukvicu jer je bio u pritvoru.

“Vjerujem da će ova potraga nažalost dugo trajati jer bjegunac nije uopće sklon dijalogu niti je spreman na predaju”, poručila je Bourra.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*