Studenti i jučer realizovali projekat „Čitanje za Srebrenicu“

Četvrti dan projekta „Čitanje za Srebrenicu“ koje organizira Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta, održan je jučer, 03.07, ispred Filozofskog fakulteta. Zbog tehničkih problema, čitanje se nije održalo na Trgu slobode kako je najavljeno. Međutim, ovim putem obavještavaju da od sljedećeg petka nastavljaju sa svojim aktivnostima u centru grada Tuzla te pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže.

Dosada su učesnici projekta „Čitanje za Srebrenicu“  pročitali 5300 imena žrtava genocida u Srebrenici. Studenti Filozofskog fakulteta, kao mjesta društvenih i humanističkih studija, prepoznali su važnost njegovanja kulture pamćenja u svijetu gdje nažalost, mnogi tu kulturu negiraju. S ciljem odbrane i očuvanja svog identiteta, kulture, jezika, države Bosne i Hercegovine kao jedine domovine, studenti nastoje ovim projektom potaknuti i animirati sve studente, mlade i odgovorne ljude, da nastave ovu tradiciju i godinama nakon njih.

Podsjećamo, Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli u periodu od 11.06.2021. do11.07.2021. organizuje niz aktivnosti s ciljem podsjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Tim studenata saUniverziteta u Tuzli, organiziran od strane Studentskog vijeća Filozofskog fakulteta, svakesedmice, petkom, čita određeni broj imena žrtava genocida u Srebrenici, pred publikom –građankama i građanima.

Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta izražava veliku zahvalnost svim studentima, ali i uposlenicima  Filozofskog fakulteta i građanima Tuzle, što svakog petka daju svoj doprinos ovom projektu, od tehničke pomoći do samog učešća u procesu čitanja imena.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*