Masovno trovanje u školi, 19 osnovaca u nesvijesti

U mjestu Šajkaš, kod Titela, danas je u osnovnoj školi 19 djece izgubilo svijest.

Kako je za “Blic” rečeno u bolnici, u sali za fizičko vaspitanje došlo je do curenja gasa. Međutim, kako se saznaje, na instalacijama u školi nije nađen kvar.

Najprije je jednom djetetu pozlilo i dok su profesori došli da vide u čemu je riječ, odjednom su djeca masovno počela da padaju u nesvijest.

Uz pratnju ljekara Doma zdravlja Titel, djecu sanitetskim vozilima prebacuju u  Dječju bolnicu pri Kliničkom centru u Novom Sadu.

“Deca su zbrinuta i nisu životno ugrožena, a policija kao i sve nadležne službe nalaze se na terenu”, rekli su za “Blic” u MUP-u.

Istraga je u toku, a provjerava se i da li je nešto drugo moglo da bude uzročnik masovnog trovanja.

“U osnovnoj školi u Šajkašu danas je došlo do masovnijeg trovanja dece gasom, a 10 učenika je trenutno hospitalizovano u Dečjoj bolnici u Novom Sadu”, izjavio je ranije portparol te bolnice Dušan Vuković.

On je kazao da još nije utvrđeno od koje vrste gasa je nastupilo trovanje, niti koliko je tačno djece otrovano, jer, kako je kazao, neku djecu roditelji sami dovoze u bolnicu.

“Deca koja su primljena u Dečju bolnicu su u stabilnom stanju i situacija je pod kontrolom”, rekao je Vuković.

On je naveo da je u fiskulturnoj sali u školi u Šajkašu više djece palo u nesvijest, a uzroci će biti naknadno utvrđeni.
Stručnjaci preduzeća “Srbijagas” nisu utvrdili prisustvo gasa u sali za fizičko vaspitanje OŠ “Isidora Sekulić” u naselju Šajkaš u vojvođanskoj opštini Titel, gdje se danas onesvijestilo 14 učenika, pokazuju prvi rezultati istrage.

U novosadskoj Policijskoj upravi Srni je rečeno da mjerni instrumenti “Srbijagasa” nisu pokazali ni najmanje prisustvo gasa u sali za fizičko vaspitanje, gdje su se učenici onesvijestili.

U policiji kažu da bi razlog onesvješćivanja učenika trebalo da bude poznat nakon analiza krvi u Dječijoj bolnici.

U šajkaškoj Osnovnoj školi “Isidora Sekulić” nisu bili raspoloženi da Srni daju više informacija, navodeći da će se javnosti obratiti u poslijepodnevnim časovima.

(nezavisne)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*