(Video) Ivica Kovačević: Napretkov trio “Musica Salinea” nastupa sutra u Tuzli

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Glavna podružnica Tuzla je prošle godine u jeku pandemije koronavirusa pokrenulo novi veliki projekt. Naime, prošle je godine započeo s radom klasični klavirski trio pod nazivom Musica Salinea. Trio čine tri mlade umjetnice pijanistica Alma Hodžić Pašić, violončelistica Lidija Paulin i violinistica Lorena Milina, sa već zavidnim karijerama.
Svjesni činjenice da su ovakvi sastavi rijetki na muzičkoj sceni ne samo grada Tuzle, već i Bosne i Hercegovine, odlučili smo ispuniti tu prazninu i započeti jednu novu i, sigurni smo, uspješnu priču. Prošle godine javnosti su se predstavili prvom koncertnom sezonom te su pored Tuzle nastupali i u Sarajevu, Banja Luci i Srebrenici. Ove je godine trio će nastupiti širom Bosne i Hercegovine i inostranstvu, a centralni događaji bit će ljetni i jesenji koncert u gradu.
Ljetni koncert će biti realiziran uz potporu Grada Tuzle u sklopu manifestacije “Ljeto u Tuzli”. Ovo je samo jedna od tema o kojoj smo razgovarali sa Ivicom Kovačevićem predsjednikom HKD “Napredak”.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*