U BiH u nižim predjelima pretežno mokar ili vlažan kolovoz

U većem dijelu Bosne i Hercegovine u nižim predjelima jutros je pretežno mokar ili vlažan kolovoz, dok u višim predjelima ima ugaženog snijega, a na pojedinim dionicama i poledice.

Usljed jakog vjetra snježnih nanosa ima mjestimično na putevima: Drvar-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Lanište, Kupres-Šuica-Livno i Priluka-Glamoč. Na pojedinim dionicama i vidljivost je jutros smanjena zbog magle, a izdvaja se magistralni put Glamoč-Mlinište gdje je vidljivost smanjena ispod 50 metara.

Zbog učestalih odrona skreće se pažnja na puteve: Jablanica-Mostar, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Savjetuje se vozačima da voze opreznije, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) zbog aktiviranog klizišta obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac je preko Dubrava.
M-6

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*