SIPA pronašla 3.500 kutija cigareta koje su bile skrivene u vozilu s posebnim spremnikom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na magistralnom putu u automobilu pronašli 3.500 kutija cigareta različitih proizvođača bez akciznih markica.

Akcija je realizovana sa policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona na magistralnom putu M-17, na području općine Jablanica, kada su zaustavili i pretresli automobil te uhapsili osobu koja je upravljala navedenim vozilom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda”.

Tokom pretresa vozila, koji je izvršen po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3.500 kutija cigareta različitih proizvođača bez akciznih markica, koje su bile skrivene u posebno izrađenom spremniku.

Osim navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo, koje je bilo namjenski urađeno za krijumčarenje cigareta, i tri mobilna telefona.

U okviru navedenih aktivnosti, policijski službenici su na području Ljubinja pretresli stambene i pomoćne objekte koje koristi osumnjičena osoba.

Uhapšeni je priveden u prostorije SIPA-e i ispitan u svojstvu osumnjičene osobe. O realizaciji navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni Sudu BiH i Tužilaštvu BiH.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*