Danas nastavak konstituirajuće sjednice Doma naroda PS BIH

U nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koja je prekinuta 29. januara, danas bi trebali biti izabrani članovi Kolegija tog doma, odnosno predsjedavajući Doma i njegovi zamjenici.

Šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda Halid Genjac (Stranka demokratske akcije – SDA) zatražio je prekid januarske sjednice zbog potrebnih dodatnih konsultacija za izbor Kolegija Doma, što su tražili potpisnici Sporazuma o formiranju parlamentarne većine na nivou BiH.

Za Fenu je ranije iz sva tri kluba potvrđeno da postoji saglasnost za imenovanje članova Kolegija u okviru tih klubova te je izražena nada da će danas konstituirajuća sjednica biti i završena.

Nakon prekida sjednice jedino je bilo poznato da će za člana Kolegija iz reda Hrvata biti predložen Bariša Čolak
(Hrvatska demokratska zajednica – HDZ BiH).

Šef Kluba srpskog naroda Sredoje Nović (Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD) kazao je da je ovaj klub bio spreman i 29. januara da predloži svog kandidata, ali o imenima u ovom klubi nisu htjeli govoriti.

Na prethodnoj sjednici izabrani su šefovi tri kluba naroda, a preostalo je još da svaki od klubova predloži svog člana Kolegija, čime će biti okončano konstituiranje Doma naroda PSBiH.

(RTv7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*