Igor Emkić ponovo u ringu: Nakon “vojničke pauze” u martu treći nastup na FFC-u!

Igor Emkić popularni bh. kikbokser, nakon duže pauze, ponovo se vraća u ring.
Jedan od najboljih boraca koji su posljednjih godina stasali u KBV „Flek Tom-Cat“ Tuzla, u petak 13. febraura će nastupiti u Novom Sadu na manifestaciji “Borbom protiv nasilja”, a vidjet ćemo ga i na manifestaciji FFC 7, koja će se održati 13. marta u sarajevskoj Skenderiji.

U Novom Sadu u borbi večeri snage će odmjeriti sa Tonijem Mikelićem iz Pule, što će biti prava provjera pred novi ispit u FFC-u.

Vodeća regionalna borilačka promocija u Sarajevu će okupiti 28 boraca koji će imati 14 dvoboja u kick boksing i MMA konkurenciji, a Igoru Emkiću će u kategoriji kickboxing do – 85 kg suprostavit će se Nikita Chub iz Ukrajine.

Tuzlanski borac, koji je u 2013. godini donio zlatnu medalju sa Svjetskih borilačkih igara, u okviru Final Fight Championshipa već je imao dva nastupa u kojima je zabilježio efektnu pobjedu nad Ivanom Stanićem, dok je poražen od  Ibrahima El Bounia iz Maroka.

Takmičarsku pauzu koja je trajala više od godinu dana, Igor Emkić je imao zbog pohađanja oficirske obuke u Oružanim snagama BiH.

(Tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*