I danas će padati slab snijeg, na jugu bura

U Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom prije podne, a samo ponegdje u sjeverozapanim područjima moguća je i slaba kiša.

– Tokom dana, pretežno oblačno i uglavnom bez padavina. U Hercegovini, prije podne vedro, a tokom dana mjestimično uz malu oblačnost. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu do 4, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu do 10 stepeni – kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Biometeorološke prilike su nešto povoljnije u odnosu na protekle dane. Postepena stabilizacija pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, sa odmicanjem dana trebale bi se umanjiti. U centralnim dijelovima zemlje i na istoku, usljed zadržavanja naoblake i povremenih padavina, pozitivni efekti poboljšanja vremena najkasnije će doći do izražaja. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i Krajini, mada će na jugu bura kvariti ugođaj.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*