Iz Tužilaštva BiH potvrđeno da je uhapšen direktor OSA-e Osman Mehmedagić, objavili za koja djela se tereti

Iz Tužilaštva BiH potvrđeno je da je jutros uhapšen direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić. “Po nalogu Tužilaštva BiH lišen je slobode osumnjičeni Osman Mehmedagić. Lišavanje slobode realizirali su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Kako je rečeno, Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

“Postupajući tužilac koordinira rad ovlaštenih policijskih službenika na terenu te će tokom dana narediti daljnje aktivnosti u predmetu”, navedeno je iz Tužilaštva.

Iz MUP-a KS saopćeno je da su, postupajući po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili slobode O. M. iz Sarajeva i da se on nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkoj obradi.

“U vezi s navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mjere i radnje na području Kantona Sarajevo”, navedeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH provodi istragu u vezi s validnošću diplome direktora OSA-e. Kako smo ranije objavili, predmet ispitivanja su i određene finansijske transakcije u vezi s kupovinom kuće.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*