Sud BiH: Potvrđena optužnica protiv Alise Mutap i ostalih

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnice protiv Alise Mutap, Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba

Informaciju je za naš portal potvrdio Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

“To što sam najavio, sada se i dogodilo. Nisam vršio nikakav pritisak. A često sam znao kazati, ovo nije pritisak, ovo je vrisak porodice Memić koja se samo bori za istinu i pravdu. Čekamo konačnu odluku suda, a vjerujemo da će se odbrana žaliti. No, sada imamo prvi konkretan rezultat u ovih pet i po godina naše borbe“, kazao je Feraget za portal Radiosarajevo.ba

Tužitelj Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv, a danas Sud BiH potvrdio:

1. Mutap Zijada, rođenog 1959. godine u Sarajevu
2. Ramić Alise (ranije Mutap), rođene 1996. godine u Njemačkoj,
3. Dupovac Hasana, rođenog 1973. godine u Hadžićima
4. Barić Josipa, rođenog 1963. godine u Sarajevu
5. Ožegović Muamera, rođenog 1981. godine u Foči

Svih pet osoba osumnjičeno je u okviru predmeta “Dženan Memić”.

Istragu je vodilo Tužilaštvo BiH, a optužnicu je potvrdio Sud Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*