Održan sastanak predsjednika Skupštine TK i predstavnice Misije OSCe-a u BiH

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, danas je primio u posjetu predstavnicu Misije OSCE-a u BiH, gospođu Dragicu Karadžin.

Ovom prilikom predstavljen je dokument „Procjena praksi transparentnosti rada Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona“ koji je Misija OSCE-a u BiH realizovala u saradnji sa Agencijom specijalizovanom za strateške komunikacije, upravljanje komunikacijama i savjetovanje „Rent a PR“ .

Dokument obuhvata analizu postojećeg stanja, zaključke i preporuke za unapređenje trenutne prakse, a sve u cilju otvaranja mogućnosti za primjenu savremenih komunikacijskih standarda, izradu i sprovedbu strateških dokumenata kao garanciju strateškog planiranja transparentnog odnosa institucija prema javnosti.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, je zahvalio Misiji OSCE-a u BiH na podršci u kreiranju strateških dokumenata za razvoj komunikacija i odnosa s javnošću i naglasio spremnost za unapređenje postojećih praksi, shodno opredjeljenju u poboljšanju transparentosti rada zakonodavnog tijela Tuzlanskog kantona.

Takođe, razgovarano je i o provedbi Strategije za borbu protiv korupcije 2021.-2024. godina, koju je Skupština Tuzlanskog kantona usvojila 23. juna ove godine, a što je ocijenjeno kao veliki pomak na ovom polju i opredjeljenost vlasti Tuzlanskog kantona u borbi protiv korupcije.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, zahvalio se Misiji OSCE-a na stručnoj pomoći i podršci u izradi Strategije za borbu protiv korupcije i istakao odlučnost Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona u borbi protiv korupcije, te je naglasio da je Skupština Tuzlanskog kantona  otvorena za svaki vid saradnje koji doprinosi poboljšanju života građana Tuzlanskog kantona.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*