Tužilaštvo BiH nastavlja jačanje kapaciteta za borbu protiv terorizma

Obraćajući se učesnicima međunarodne radionice – „Borba protiv terorizma“, koja se u organizaciji Ministarstva pravde SAD i Ambasade SAD u BiH održava u Sarajevu, glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, istakao je da se nastavlja jačanje kapaciteta za borbu protiv terorizma u tužilaštvima, kao i policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH.

Glavni tužilac je naglasio da Tužilaštvo i partnerske agencije uspješno procesuiraju predmete odlaska državljana BiH na strana ratišta, kao i druge predmete koji se odnose na krivična djela terorizma.

Također, glavni tužilac je istakao da očekuje od institucija vlasti Bosne i Hercegovine da pruže podršku Tužilaštvu BiH i policijskim i sigurnosnim agencijama u jačanju kapaciteta za borbu protiv terorizma, kako u segmentu ljudskih resursa, tako i u pogledu tehničkih kapaciteta.

Na međunarodnoj konferenciji učestvuju službenici Tužilaštva BiH, policijskih i sigurnosnih agencija u našoj zemlji, predstavnici FBI i stručnjaci za borbu u protiv terorizma iz Odjela za nacionalnu sigurnost Ministarstva pravde SAD.

(rtv7/Tužilaštvo BiH)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*