(VIDEO) Press konferencija Odojkaškog saveza BiH ŽOK MIKASA Tuzla

Odbojkaški savez BiH i Ženski odbojkaški klub Mikasa Tuzla organizovali su danas press konferenciju. Govoreno je o pripremama ženske seniorske reprezentacije BiH  za odlazak na Evropsko prvenstvo i o održavanju turnira juniorskih i kadetskih selekcija Vlašić ‘21.

Kako je istakao Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, ženska seniorska reprezentacija BiH na pripremama je već 20 dana, na Ilidži. Tim je kompletan i u istom sastavu u kojem su igrale kvalifikacije za EP i srebrnu ligu.

Fatić kaže  da povrijeđenih nema i da su spremni za nedjelju kada u goste našim odbojkašicama stiže reprezentacija Azerbejdžana i ostaje tu do odlaska na EP- 17. avgusta. Ove će dvije reprezentacije raditi zajedno i odigrati nekoliko utakmica.

Naše reprezentativke imaju poziv da odigraju i prijateljsku utakmicu sa Švedskom, a na Ilidžu će najvjerovatnije doći i reprezentacija Bugarske.

Na press konferenciji je najavljeno i održavanje turnira juniorskih i kadetskih selekcija Vlašić ‘21.

Kako je istakao Almir Žilić, iz  Ženskog  odbojkaškog  kluba MIKASA TUZLA, turnir će  biti održan od 27. Do 29. Avgusta i  namijenjen je  za djevojčice do 2003. I mlađe.

Odbojkašice BiH  na EP igraju u  grupi A, u kojoj se još nalaze Francuska, Srbija, Rusija, Azerbejdžan i Belgija.

Prvi susret na EP, naša reprezentacija će odigrati 19. Avgusta u 17 sati protiv reprezentacije Srbije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*