Započeo program obilježavanja 1443. hidžretske godine u Tuzli

Prvi dan 1443. hidžretske godine nastupio je sa akšamskim ezanom u nedjelju 8. augusta 2021. godine. Iste te večeri na Trgu slobode započeo je ovogodišnji program obilježavanja 1443. hidžretske godine u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Aktivistice Medžlisa Tuzla na najvećem tuzlanskom trgu družili su se sa građanima i tom prilikom im uputili čestitke, poželivši im berićetnu i hairli godinu u ime tuzlanskog Medžlisa. Građani su razgovarali sa aktivistima i dijelili pozitivne impresije o ovom lijepom gestu čestitanja i dijeljenja radosti sa prolaznicima u centru grada, ali i drugim aktivnostima koje Medžlis Tuzla realizuje tokom cijele godine. Obzirom da se program realizuje u toplim augustovskim danima građani su počašćeni i sa nekoliko stotina sladoleda.

Program obilježavanja 1443. hidžretske godine koji je inspirisan porukama hidžre ka činjenju dobra je započeo pomenutom aktivnošću, a nastavlja se tokom mjeseca muharrema različitim aktivnostima poput posjeta, druženja i podrške socijalno osjetljivim kategorijama stanovništva. Aktivnosti će se realizovati u saradnji sa insititucijama, udruženjima i organizacijama, saopćavaju iz Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

( RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*