Elektroprivreda BiH postala Zlatni sponzor Odbojkaškog saveza BiH

Čelnici Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine i JP Elektroprivreda BiH su danas u Sarajevu potpisali sponzorski ugovor kojim će biti omogućen odlazak ženske odbojkaške selekcije BiH na predstojeće Evropsko prvenstvo.

 Ugovor je vrijedan 50.000 KM uz dodatni PDV, što je jedan od najvrednijih sponzorskih ugovora koje je Odbojkaški savez ikad potpisao.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić istakao je kako je Elektroprivreda prepoznala potencijal i uložila sredstva u pravu ekipu te dodao da bi reprezentacija BiH bez tog sponzorskog ugovora teško otputovala na Evropsko prvenstvo.

“Zahvaljujem Elektroprivredi, njenom generalnom direktoru i njegovim saradnicima koji su odlučili da budu Zlatni sponzori ženske seniorske reprezentacije koja će od 19. do 26. augusta učestvovati na Evropskom odbojkaškom prvenstvu u Beogradu, a ja se iskreno nadam da ćemo ostati tamo još koji dan duže“, kazao je Fatić.

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH je pod vodstvom selektora Ljubičića izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje će se odigrati od 18. augusta do 4. septembra ove godine u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

Bh. odbojkašice su također osvojile Srebrenu ligu i plasirale se u Zlatnu ligu (najviši nivo takmičenja u Evropi) te time postigle najveći uspjeh u historiji odbojke u Bosni i Hercegovini.

Generalni direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija je kazao da je taj veliki uspjeh bh. odbojkašica izuzetno važan za promociju države i sporta te izrazio zadovoljstvo da potpisom sponzorskog ugovora i Elektroprivreda BiH može na neki način biti dio tog uspješnog tima.

(RTV7/BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*