IPI Akademija Tuzla: Prvi ISACA akademski zagovornik u BiH

ISACA (Information Systems Audit and Control Association) međunarodno udruženje stručnjaka za reviziju i kontrolu informacijskih sistema, sa sjedištem u Rolling Meadows, IL, USA, imenovalo je dr. sc. Harisa Hamidovića ISACA akademskim zagovornikom pri Visokoj školi za suvremeno poslovanje, informacijske tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla, BiH.

ISACA akademski zagovornik (Academic Advocate) program razvijen je od strane krovnog udruženja stručnjaka za reviziju i kontrolu informacijskih sistema kako bi pomogao nastavnicima u pripremi studenata za razvoj profesionalne karijere u području revizije i kontrole informacijskih sistema, upravljanja informacijskim rizicima, upravljanja informacijskom sigurnošću i korporativnog upravljanja informatikom.

„Visoka škola „Internacionalna poslovno-informaciona akademija“ Tuzla počela je s radom 2014. godine. Osnovna vizija IPI Akademije Tuzla je postati prvi izbor za stručno visokoškolsko obrazovanje iz područja savremenog poslovanja, informacijskih tehnologija i tržišnih komunikacija za studente u Bosni i Hercegovini i regiji. Ostvarivanje ove vizije biti će moguće i kroz realizaciju studijskih programa koji se kontinuirano usklađuju sa suvremenim svjetskim trendovima. Saradnjom sa globalnom stručnom organizacijom ISACA, putem ISACA akademskog zagovornika, IPI Akademija Tuzla će prva u Bosni i Hercegovini biti u mogućnosti svojim studentima ponuditi najaktualnije nastavne sadržaje iz područja upravljanja informacijskom sigurnošću i revizije i kontrole informacijskih sistema“, istako je Damir Bećirović, direktor IPI akademije Tuzla.

Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla, privatna je visokoškolska ustranova u Tuzli, prva takve vrste u ovom dijelu BiH.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*