Sloboda slavila u Mostaru

Fudbaleri Slobode su nastavili svoj niz bez poraza i pobjedom u Mostaru ostali na prvoj poziciji.

Ekipa Slobode je kao gost, sa 0:2, pobijedila ekipu Veleža, koja je ovog ljeta imala uspješan nastup u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi.

Tuzlaci su poveli golom Dženisa Beganovića u 27. minuti. Nakon kornera loptu je pred gol, sa korner linije glavom vratio Kurtalić, na nju je natrčao Dž. Beganović i samo je ubacio u praznu mrežu.

Do kraja poluvremena domaćin je imao veliku terensku inicijativu i dvije prilike za izjednačenje, ali uz malo sreće i dobre odbrane golmana Bukvića, “Crveno-crni” su na poluvrijeme otišli sa golom prednosti.

Velež je sa nekoliko izjmjena i svježih igrača u timu u drugo poluvrijeme ušao sa terenskom inicijativom i konstantnim napadima ka golu Tuzlaka, ali bez izrazitih šansi. Iz dobre i disciplinovane odbrane Sloboda je u 67. minuti izvela odličan kontranapad koji je u gol, uz malo sreće nakon obrane golmana domaćih, pretvorio Maksimović.

Do kraja utakmice Velež je imao terensku inicijativu kao i većim dijelom susreta, ali nisu uspjeli doći ni do počasnog gola.

Sloboda iz Mostara nosi tri velika boda, koja dodaje na svoj konto za ukupno 13, što je dovoljno za prvo mjesto na tabeli.

Sloboda u slijedećem kolu dočekuje starog rivala, ekipu Sarajeva.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*