Udruženje žena Tuzle: Učestvujte u Trci za ozdravljenje !

Udruženje žena Tuzle poziva građane da budu dio najvećeg društveno odgovornog dogadjaja u Bosni i Hercegovini.

Danas će na tuzlanskoj Kapiji u periodu od 10,00 do 12,00 sati prikupljati potpise za učešće u utrci “Race for the Cure” odnosno Trci/šetnji za ozdravljenje.

Iz Udruženja podsjećaju da su prošle godine bile najbolje u BiH, jer su registrovale više od 400 učesnika i dobile Platinastu plaketu.

Uz poziv građanima da budu dio ovog humanog tima iz Udruženja žena Tuzle podsjećaju da će učešćem u utrci “Race for the Cure”, građani pomoći oboljelima od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava, ali i ukazati na postojanost i raširenost ovog oboljenja.

Trka odnosno šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. U Evropi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom na to da svake godine u Evropi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*