Na Starom mostu u Mostaru počelo finalno takmičenje najboljih svjetskih skakača i skakačica

Vratolomnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru je u 16.30 sati počelo finalno takmičenje najboljih svjetskih skakača Red Bull Cliff Divinga koje se šestu sezonu za redom održava u gradu na Neretvi plijeneći pažnju domaće i svjetske javnosti.

Za titulu najboljeg od 13 najboljih svjetskih skakača i 13 skakačica sa Starog mosta u Mostaru skaču u ledenu Neretvu sa platformi visokih 27 metara za muškarce i 21 metar za žene, a sudeći prema trenutnom stanju takmičenje će danas biti neizvjesno do samoga kraja.

Prema trenutnom poretku u vodstvu su Gary Hunt i Rhiannan Iffland, nakon što su jučer briljirali u maratonu skokova u Mostaru koji su održani u dvije serije.

U ženskoj konkurenciji briljirala je braniteljica titule, Australka Rhiannan Iffland. Zahvaljujući dva izvrsna skoka u drugoj i trećoj seriji, četvorostruka prvakinja se probila na čelo poretka. Druga je trenutno Bjeloruskinja Yana Nestsiarava, a treća Kanađanka Jessica Macaulay.

Kod muškaraca, branitelj titule Gary Hunt je preuzeo vodeću poziciju od Rumuna Catalina Prede i pokazao zašto je osmostruki prvak. Premda je zbog ispodprosječnog skoka u trećoj seriji pao na osmo mjesto. Drugu i treću poziciju sada zauzimaju Ukrajinac Oleksiy Prygorov i Rus Nikita Fedotov. Zanimljivo, obojica su debitovala 2017. godine u Mostaru, a Fedotov je tom prilikom čak bio treći.

Svjetska cliff diving elita okupila je brojnu publiku na platou ispod Starog mosta u Mostaru, a putem medija bez sumnje milionski auditorij prati spektakl koji je na svojevrstan način već godinama jedan od vjernih ambasadora naše zemlje širom svijeta.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*