Održana vanredna sjednica Vlade TK

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je odobrila usmjeravanje transfera za posebne namjene u Budžet Tuzlanskog kantona za 2021. godinu. Za realizaciju projekta „HighschoolBasketballTournament“ JU MS Elektrotehnička škola Tuzla 2.731,31 KM je dodijelio Srednjoškolski obrazovni centar „Smartanac“ Beograd, a Federalno ministarstvo kulture i sporta je za sufinansiranje projekta „Izložbena djelatnost arhiva Tuzlanskog kantona u 2021. godini“ za JU Arhiv TK dodijelilo 11.000,00KM.

Kako je od trenutka donošenja inicijalne Odluke pa do trenutka objavljivanja javnog konkursa zaključen novi Okvirni sporazum za nabavku usluga oglašavanja u dnevnim novinama, Vlada je danas izmijenila Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Kantonalnog Zavoda za pružanje pravne pomoći. Shodno novoj odluci Javni konkurs će biti objavljen u novinama Večernji list, umjesto Dnevni avaz.

Vlada je danas, u okviru kadrovskih pitanja, utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*