Servisne informacije za srijedu 8. septembar 2021.godine

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir nije narušavan. Evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela. Na području Tuzlanskog kantona se dogodilo devet saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene, za jednu se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ – Kako smo saznali iz Službe hitne medicinske pomoći, pruženo je 168 zdravstvenih usluge.

VATROGASCI – Dežurni vatrogasci su u protekla 24 sata imali jednu tehničku intervenciju. 

VODOVOD – Uredno je snabdijevanje vodom u gradskim i prigradskim naseljima. 

CENTRALNO GRIJANJE – U toku su pripreme za predstojeću sezonu.

KOMUNALAC – Uredan je odvoz otpada, kao i uređenje i higijena grada.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla idu po ustaljenom rasporedu i za sada nisu zabilježeni problemi ili zastoji u vazdušnom saobraćaju.

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle obavještava građane da će, zbog radova na uređenju rekreacione zone Ilinčica, biti obustavljen saobraćaj u ulici Put Ilinčica, u periodu od 08. do 11.septembra,  u vremenu od 08.00-15.00h svaki dan naznačenog perioda. Mole se građani da do okončanja radova koriste alternativne putne pravce, te poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži danas će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području Grada Tuzle u ulici Izeta Sarajlića u vremenu od 09:00 do 12:00 sati.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*