Atletico u 99. minuti došao do pobjede protiv Espanyola

Fudbaleri Atletica pobijedili su u gostima ekipu Espanyola rezultatom 1:2 u četvrtom kolu La Lige.

Madridski tim se provukao u prošlom kolu kada mu je Villarreal poklonio bod autogolom u nadoknadi, a sada mu je sudija poklonio 10 minuta nadoknade i baš je u 100. minuti Thomas Lemar donio pobjedu Atleticu.

Domaći su već u četvrtom minutu imali prvu veliku šansu kada je udarac Embarbe sjajnom intervencijom zaustavio Jan Oblak. Atletico je jedinu šansu imao u 17. minutu kada je Griezmann naletio na jedan odbitak i glavom šutirao preko gola.

Espanyol je nastavio dominirati i stvarati šanse, a u 40. minutu Oblak je ponovo zaustavio odličan pokušaj Embarbe. Ipak, nakon njegove odbrane uslijedio je korner poslije kojeg je Raul de Tomas bio najviši u skoku i maestralno poslao loptu u malu mrežu za 1:0.

Diego Simeone je bio očigledno isfrustriran igrom svoje ekipe, pa je odmah na poluvremenu napravio trostruku izmenu, ušli su Kondogbia, Lemar i Lodi umesto Hermosoa, Trippiera i Corree.

Atletico je proigrao, u 54. minutu je uspio postići pogodak, ali je VAR signalizirao ofsajd. Ipak, ova odluka je izazvala veliku buru, pošto Suarez nije pipnuo loptu, koja je potom došla do Lemara. Urugvajac jeste bio u velikom ofsajdu i svojim kretanjem i željom da šutne loptu je povukao igrača Espanyola za sobom i tako je ipak uticao na igru.

Simeone je u 58. minutu izveo i Griezmanna, koji nije prikazao ništa, a zamijenio ga je Joao Felix. U 71. minutu izašao je i Suarez, koje je zamijenio novajlija Matheus Cunha.

Atletico je uspio izjednačiti poslije solo prodora Carrasca, koji je na kraju iščupao loptu iz nogu defanzivca Espanyola i pogodio dalji ugao za 1:1.

Madridski tim je do kraja napadao, sudija je neshvatljivo pokazao 10 minuta nadoknade što je izazvalo haos na tribinama. Baš je u tom posljednjem minutu nadoknade, Lemar je nakon duplog pasa sa Carrascom pogodio za 2:1.

Klupa Espanyola je više puta eksplodirala zbog čudnih sudijskih odluka i ovo će biti još jedna utakmica o kojoj će se diskutovati. U najmanju ruku je Atletico dobio na poklon tri boda…


(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*