Odlični rezultati AK “Sloboda-Tehnograd” na Pojedinačnom prvenstvu FBiH za seniore i mlađe juniore

Jučer je na Gradskom stadionu “Tušanj” u tehničkoj organizaciji AK “Sloboda-Tehnograd” održano “Pojedinačno prvenstvo FBiH u atletici za seniore i mlađe juniore”, na kome su domaći atletičari i atletičarke ostvarili odlične rezultate, osvojivši 32 medalje, od čega 8 zlatnih, 12 srebrnih i 12 bronzanih.

Titulama prvaka Federacije BiH za 2021. godinu su se okitili, Hajrudin Vejzović u trci na 100 metara za seniore, Enes Džinić u trkama na 100 i 400 metara za mlađe juniore, Adi Nurkanović u trci na 800 metara za seniore, Enes Džinić u skoku u dalj za seniore, Nikola Pavljašević u trci na 1500 metara za mlađe juniore, Ena Bećirović u trci na 800 metara za seniorke, te Hamzudin Jakubović u bacanju koplja.

Viceprvaci Federacije BiH za 2021.godinu postali su:

Elma Hasanbašić u disciplinama 400 i 3000 metara za seniorke,  Ema Halilović u skoku u dalj, Amna Murić u skoku u vis i trci na 800 metara, Ena Bećirović u trci na 400 metara, Benjamin Mijatović u skoku u dalj, Bakir Musić u skoku vis, Adi Nurkanović u trci na 400 metara, Adem Šarić u trci na 1500 metara, te Begajet Šiljić u bacanju kugle i bacanju koplja.

Bronzane medalje su osvojil Ismihan Muratović u skoku u dalj i skoku u vis, Alija Džinić u trci na 100 metara i skoku u dalj, Benjamin Mijatović u trci na 100 metara, Nudžejma Vrabac u trci na 400 metara, Edvin Lugonja u trkama na 400 i 800 metara, Anes Bijelić u trci na 1500 metara, Ahmed Ahmetović u trci na 3000 metara, Berina Husić u trci na 3000 metara i Mateo Šimić u skoku u vis.

Već u četvrtak najbolje takmičare tuzlanskog kluba Hajrudina Vejzovića, Edhema Vikala i Rusmira Malkočevića, očekuju nastupi na međunarodnim mitinzima u Ljubljani i Zagrebu, dok će u subotu u Čitluku na Međunarodnom atletskom mitingu “BožeGagro”, nastupiti Slobodini takmičari i takmičerke svim uzrasnim kategorijama.

(Press klub/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*