(VIDEO) I stručnjaci iz Tuzle učesnici u Međunarodnom i interdisciplinarnom kongresu geštalt psihoterapije

U periodu od 23. do 26. septembra 2021. godine u Sarajevu se održava 4. Međunarodni i interdisciplinarni kongres geštalt psihoterapije. Tema Kongresa je “Ljubav i stanje sadašnjeg čovjeka”.

Skup organizira EGN Mreža europskih akreditiranih instituta za provođenje edukacije iz geštalt psihoterapije iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Malte, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, a domaćin u Bosni i Hercegovini je Institut Psiho-integrum iz Sarajeva. 

Brojna istaknuta imena iz svijeta geštalt psihoterapije, kao i drugih terapijskih pravaca, ovih će dana govoriti o potrebi brige za mentalno zdravlje svakog pojedinca, ali i društva u cjelini.

Među učesnicima iz Tuzle koji su uzeli učešće u kongresu su Dajana Stajić, Tamara Efendić Spahić. Merima Salihbegović, Nina Zupan, Larisa Buševac i Ahmed Srabović, kao i mnogi drugi koji kongres prate online.

O svim detaljima kongresa, geštalt psihoterapiji, uticaju pandemije na mentalno zdravlje, te koliko nam psihoterapija može pomoći u prevazilaženju problema, razgovarali smo u programu Radio Tuzle sa Fatimom Bećirović, članicom OO IV. Međunarodnog i interdisciplinarnog kongresa geštalt psihoterapije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*