Ministarstvo sigurnosti BiH i GP se oglasili povodom današnje akcije SIPA-e

Ministarstvo sigurnosti BiH povodom današnje akcije SIPA-e saopćilo je da je Granična policija BiH formirala komisiju za provođenje procedure i vršila prijem kadeta u radni odnos u Graničnu policiju BiH, te da su u navedenoj komisiji imenovana i dva predstavnika Ministarstva sigurnosti BiH.

– Policijski službenici SIPA-e danas došli u Ministarstvo sigurnosti BiH i obavili razgovor sa navedenim uposlenicima Ministarstva, koji su bili članovi komisije za provođenje procedure prijema kadeta u GPBiH. Ostale informacije će biti dostupne kada SIPA i Tužilaštvo BiH provedu istragu i druge radnje iz svoje nadležnosti – saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

To je saopćeno zbog, kako se navodi, brojnih upita medija vezanih za današnju akciju Državne agencije za istrage i zaštitu u predmetu „Konak“, u kojoj su lišene slobode tri osobe, među kojima su i dva policijska službenika Granične policije BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela prilikom prijema u radni odnos u Graničnu policiju BiH.

Granična policija BiH najoštrije osuđuje sve oblike koruptivnog ponašanja

Granična policija BiH najoštrije osuđuje sve oblike koruptivnog ponašanja, posebno korupciju u vlastitim redovima, stoji u priopćenju za javnost te policijske agencije u povodu današnje akcije Državne agencije za istrage i zaštite u predmetu “Konak”, u kojoj su slobode lišena dvojica policijskih službenika Granične policije BiH.

“Granična policija BiH će poduzeti sve mjere sukladno zakonskim i podzakonskim normama da se sankcioniraju nositelji koruptivnih radnji u vlastitim redovima. Detaljnije informacije u vezi s navedenim događajem bit će dostupne kada Državna agencija za istrage i zaštitu i Tužiteljstvo BiH provedu istrage i radnje iz svoje nadležnosti”, priopćeno je iz Granične policije BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*