OKK Sloboda večeras dočekuje Radnik

Prvotimci su do sada u pripremnom periodu odigrali šest susreta u kojima su ubilježili pet pobjeda. Večeras ih očekuje novi pripremni meč gdje će ugostiti novog premijerligaša, ekipu Radnika iz Bijeljine. Stručni štab crveno-crnih može biti zadovoljan učinkom kada su prijateljske utakmice u pitanju, ali ističu kako je u ovakvim susretima najvažnije uigravanje kao i minutaža mladim igračima da pokažu šta znaju i mogu.

Pomoćni trener Slobode Adnan Žunić dao nam je kratki uvid u trenutno stanje kada je ekipa u pitanju te tako najavio utakmicu sa Radnikom: “Još jedna pripremna utakmica je pred nama, ovaj put protiv povratnika u najviši rang BH košarke. Kada je naš tim u pitanju, nadam se da ćemo po prvi put izaći u kompletnom sastavu jer i dalje saniramo sitne povrede kod igrača”, izjavio je Žunić.

“Nadam se da uz jednu dobru i bespoštednu borbu za svaku loptu možemo podići svoj nivo igre kako u odbrani tako i u napadu. Sve propuste koje uočimo koristimo kako bi popravljali određene taktičke zadatke. Cilj nam je što spremnije dočekati predstojeću sezonu i trenutno smo na dobrom putu da to ostvarimo”, dodao je trener crveno-crnih.

Utakmica je na rasporedu od 18:00 sati u maloj dvorani sportskog centra Mejdan.

/OKK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*