“Tignum” organizuje besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska

U petak, 1. oktobra 2021.godine, obilježava se Međunarodni dan starijih osoba. Zbog važnosti brige o starijim osobama,  aktivistice Kluba mladih Tignum Edukacijskog centra “Nahla” Tuzla dat će svoj doprinos i realizirati aktivnost besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska za starije osobe. Na ovaj, simboličan, način članice Kluba mladih Tignum žele dati doprinos zdravom starenju, humanijem odnosu prema starim osobama i poboljšanju kvalitete njihovog života.

Ova aktivnost realizirat će se u petak, 01.oktobra 2021.godine na Trgu slobode u Tuzli u periodu od 11:00 do 13:00 sati. Aktivnost se realizira u sklopu projekta „reSTARt – podrška zdravom starenju“ kojeg je podržao Grad Tuzla.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u cijelom svijetu kako bi se naglasio značaj osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi.

Pozivaju se građani i građanke Tuzle da posjete Trg slobode u navedenom periodu i iskoriste priliku besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska. Misija Edukacijskog centra „Nahla“ je osnaživanje žene obrazovanjem i kreiranjem poticajnog okruženja za lični razvoj i kompetentno učešće u društvenim procesima. Želimo postati inicijatori pozitivnih promjena i uspostavljati saradnju između različitih društvenih grupa kako bismo zajedničkim naporima našu zemlju učinili boljim mjestom za življenje, poručuju iz “Nahle”.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*