Dragan Lukač postao načelnik Terenskog ureda FUP-a u Tuzli

Dragan Lukač, bivši direktor Federalne uprave policije (FUP) nakon što nije uspio ponovo dobiti direktorsku poziciju skrasio se u Tuzli, saznaje novinska agencija Patria.

Naime, Ensad Korman, v.d. direkora FUP-a potpisao je jučer rješenje kojim Lukača imenuje za načelnika Terenskog ureda FUP-a u Tuzli. Sve to Korman je učinio bez raspisivanja internog konkursa, a što je po zakonu bio dužan.

Tako je Lukač od danas i zvanično preselio u Tuzlu, a postoji mogućnost da će se neki uposlenici FUP-a žaliti  na ovu odluku, jer je donesena mimo zakonskih procedura.

Podsjećamo, Nezavisni odbor PFBiH na čijem je čelu Sead Selman, dva puta je imenovao Dragana Lukača za direktora FUP-a, što je oba puta odbacila Vlada FBiH nalažući da se konkurs raspiše po novom zakonu o unutrašnjim poslovima FBiH.

S obzirom da ovo nije još uvijek ispoštovano očekuju se i krivične prijave za Selmana, jer se oglušio i o zaključke Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH, koji je također preporučio da se direktor FUP-a treba birati po novom zakonu.

(nap)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*