FK Sloboda: Ekipa u pripremnom periodu ne zna za poraz, Mujić najefikasniji

Igrači Slobode, jučerašnjim remijem sa ekipom Sloge iz Ljubuškog (1:1), odigrali su svoj sedmi pripremni meč pod vodstvom novog trenera Husrefa Musemića.
U sedam utakmica „crveno-crni“ nisu doživjeli poraz, što je razlog više da navijači vjeruju da će na proljeće gledati mnogo bolju igru Slobode.

Igrači koji su nastupili u sedam utakmica upisali su tri trijumfa (4:1 protiv Igmana, 4:1 protiv Bratstva, 6:0 protiv Čapljine) i četiri remija (0:0 sa Budućnosti, 1:1 protiv GOŠK – a, 2:2 sa Željezničarom i 1:1 sa Slogom), sa ohrabrujućom gol razlikom 18:6.

Čak 11 fudbalera upisivali su se u listu strijelaca, a za sada najefikasniji je Muhamed Mujić sa šest postignutih golova. Mreže protivnika po dva puta su tresli Damir Mehidić i Zajko Zeba, a jedan gol na kontu imaju Sulejman Krpić, Mirza Musić, Almir Bekić, Omar Pršeš, Mersudin Ahmetović, Haris Mehmedagić, Elvis Sarić i Perica Ivetić.

Podsjećamo, ekipu su za drugi dio prvenstva pored trenera Husrefa Musemića pojačali: Zajko Zeba, Sulejman Krpić, Mersudin Ahmetović, Almir Bekić, Jasmin Moranjkić, Perica Ivetić, Haris Mehmedagić, Stefan Čolović i Dilaver Zrnanović.

Klub sa Tušnja u odnosu na prvi dio sezone su napustili Adin Džafić, Elmir Kuduzović, Jasmin Mujkić, Emilko Janković, Mirnes Selamović (posudba), Muhamed Omić, Semir Bajraktarević, Adnan Šećerović i Darko Mitrović.

Do kraja priprema, „crveno-crnim“ je ostala još generalna proba pred proljetnu polusezonu, koja je na programu u petak (20. februar) protiv Sarajeva. Meč starih rivala počinje u 15:00 sati nakon kojeg će Crveno – crni krenuti za Tuzlu.

(Tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*