Josipović predao dužnost Kolindi Grabar-Kitarović

Ivo Josipović predao je u Uredu Predsjednika predsjedničke dužnosti novoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.
Primopredaji su ipak nazočili i mediji, iako je prvotno bilo najavljeno drugačije.  Na pitanje novinarke HTV-a kako se osjeća, dobro raspoloženi Josipović je odgovorio: ‘Super’. Na pitanje hoće li izabranoj predsjednici dati koji savjet rekao je kako za to nema potrebe.

Kolinda Grabar-Kitarović prvog će dana na dužnosti predsjednice Republike donijeti odluku o imenovanju savjetnika u svome uredu te odluku o osnivanju Savjeta za branitelje, vanjskog savjetodavnog tijela kojem će na čelu biti Ante Deur, potvrđeno je iz tranzicijskog tima izabrane predsjednice.

Riječ je o volonterskom tijelu, a ostali članovi savjeta bit će imenovani u koordinaciji s braniteljskim udrugama.

Kolinda Grabar-Kitarović izabrala je veći dio tima s kojim će od četvrtka početi svoj predsjednički mandat. Dario Mihelin bit će savjetnik za vanjsku politiku, savjetnik za nacionalnu sigurnost Josip Buljević, a komodor Ivica Tolić savjetnik za obranu.Mate Radeljić bit će savjetnik za unutarnju politiku, a Mladen Pavić savjetnik za europske fondove, poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.Šefica kabineta Grabar-Kitarović bit će Anamarija Kirinić. Domagoj Juričić će biti predstojnik ureda predsjednice, Natalija Hmelina šefica protokola, a Luka Đurić glasnogovornik ureda.

Grabar-Kitarović imat će i savjetnika za gospodarstvo, a taj će sektor, do odluke predsjednice, “pokrivati” predstojnik njezinog ureda Juričić.

SEEbiz

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*