Skupština TK sutra o imenovanju Vlade

Skupština Tuzlanskog kantona sutra će na sjednici razmatrati prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade TK-a.

Podsjećanja radi, SDA je s 13 poslanika u Skupštini TK-a dobila mjesto premijera i pet ministarstava. DF će sa četiri poslanika imati također pet ministarstava, dok su Narodna stranka Radom za boljitak i BPS s po dva poslanika dobili po jednu ministarsku poziciju.

SDA je za ministra industrije, rudarstva i energetike predložila Srđana Mićanovića, za ministra prostornog uređenja Hasana Ferhatovića, dok je za ministra za boračka pitanja predložen Fahrudin Skopljak. Za ministra finansija prijedlog je Jakub Suljkanović, a za ministra poljoprivrede Abdulah Zukić.

Prijedlozi DF-a za ministra unutrašnjih poslova Alen Gadžo, za ministricu razvoja i poduzetništva Mirela Đaković, dok će Jovan Stojanović biti ministar pravosuđa, Admir Huskanović ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, a Saša Delić ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Na čelu ministra zdravstva trebao bi biti Elvis Bektić, kojeg predlaže BPS, a Edin Ajanović uime NSRzB na poziciji ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Mandatar Vlade TK Bego Gutić kazao je nedavno da, kad su u pitanju privredni problemi u TK, motor i lokomotiva u rješavanju svih problema trebaju biti zdrave firme, odnosno zdrav javni sektor.

On je naglasio da će kao premijer TK-a dati punu podršku ljudima u realnom sektoru, jer su to ljudi koji Tuzlanski kanton moraju izvući iz krize.

Na sjednici Skupštine, kako je najavljeno, bit će razmatran prijedlog odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju TK-a.

Ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra, gdje će biti održana sjednica Skupštine TK-a, okupljanje su najavili radnici Fabrike obuće “Aida”.

(Fena/RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*