Završena sjednica Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je završena u Sarajevu, zadužila Federalno ministarstvo finansija da isplati poticaje vezane za primarnu poljoprivrednu proizvodnju unesenu u Jedinstveni račun Trezora Federalnog ministarstva.

Ova sredstva će biti odmah isplaćena. Vlada je zadužila Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da inicira povrat sredstava od korisnika poticaja kod kojih je Federalna uprava za inspekcijske poslove utvrdila nepravilnosti.

Na osnovu teksta koji je predložila interresorna radna grupa, Vlada je danas donijela Uredbu o uslovima i načinu obavljanja studentske prakse u organima državne službe u Federaciji BiH.

Današnjom Odlukom, Federalna vlada je odobrila pokretanje postupka finansijske konsolidacije BNT – tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik, društva s većinskim učešćem državnog kapitala.

Vlada FBiH usvojila je Informaciju Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH (APF) o Analizi stanja kapitala u privrednom društvu Konfekcija „Borac” d.d. Travnik, za period od zaključenja do raskida Ugovora o kupoprodaji 67 posto državnog kapitala, odnosno potpisa Sporazuma o raskidu ovog ugovora od 25.5.2012. godine.

Federalna vlada dala je saglasnost na Plan poslovanja JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo za 2015. godinu.

Vlada FBiH danas je, na osnovu Odluke o privremenom finansiranju FBiH za period januar – mart 2015. godine, odobrila Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica izdvajanje 2.340.000 konvertibilnih maraka na ime transfera za raseljene osobe i povratnike.

Federalna vlada dala je saglasnost na Plan privatizacije i Finansijski plan Agencije za privatizaciju u FBiH za 2015. godinu.

Vlada FBiH donijela je Odluku da nastavlja subvencioniranje troškova smještaja i ishrane studenata sa područja Bosanskopodrinjskog, Posavskog i Kantona 10, kao i studenata s područja Republike Srpske koji su smješteni u studentske domove u FBiH.

Vlada je prihvatila novu cijenu subvencioniranja troškova smještaja i ishrane studenata smještenih u studentskim centrima-domovima u FBiH, koja iznosi 219 konvertibilnih maraka mjesečno po jednom studentu.

Federalna vlada prihvatila je Informaciju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o trenutnoj situaciji u privrednom društvu Fabrika duhana Mostar d.d. Mostar, podržala inicijativu da u Budžetu za 2015. godinu na poziciji „Učešće Vlade u projektima koje finansira međunarodna zajednica” bude osigurano 1.400.000 konvertibilnih maraka na ime sufinanciranja Projekta zaštite kvaliteta vode, te donijela više kadrovskih odluka i rješenja, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*