Unapređenje komunalne infrastrukture na prostoru oko UKC-a

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović razgovarao je danas sa direktorom Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla Nešadom Hotićem o unapređenju komunalne infrastrukture na prostoru oko UKC-a Tuzla sa akcentom na izgradnju neophodnih parking prostora i o uređenju rasvjete te putnih pravaca prema ovoj ustanovi, uključujući i pješačke staze (trotoare). 

Imamović je informirao direktora UKC-a da su Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica i JKP Saobraćaj i komunikacije pripremili svu potrebnu projektnu dokumentaciju za izgradnju najmanje 100 novih parking mjesta u toku ove godine, na prostoru oko UKC-a, što uključuje i projekte poboljšanja javne rasvjete, kao i uređenja prostora za kretanje pješaka (trotoara).

Projektom je planirano da radovi na realizaciji prve faze izgradnje parkinga započnu u drugoj polovini marta, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale.

S obzirom na potrebe UKC-a, odnosno korisnika njihovih usluga, gradonačelnik i njegovi saradnici su prezentirali i buduće planove unapređenja komunalne infrastrukture, koje će doprinijeti višem stepenu iskorištenosti površina za potrebe uposlenika i korisnika usluga UKC-a Tuzla.

Imamović je čestito Hotiću na uspjesima koje UKC Tuzla postiže u pružanju zdravstvenih usluga građanima Tuzle i kantona, kao i na primjeni savremenih metoda u liječenju, čime je UKC Tuzla postao regionalni lider, pa i centar izvrsnosti u pružanju širokog raspona zdravstvenih usluga. saopćeno je iz Gradske uprave Grada Tuzle.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*