Američka Ambasada u BiH nudi pomoć u traženju nestalih osoba

Predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Dražava (SAD) u Bosni i Hercegovini izrazili su spremnost da sa svojim stručnim timovima daju maksimalni doprinos i pomognu u pronalasku nestalih osoba u BiH.

Na sastanku višeg zvaničnika odbrane i vojnim atašeom američke ambasade Skotom Milerom s ministrom pravde Republike Srpske Antonom Kasipovićem zaključeno je da će se u narednom periodu intenzivirati aktivnosti i zajednički razgovori svih institucija koje se bave ovom problemom.

Razgovarano je o daljim aktivnostima u procesu traženja nestalih s akcentom na zajedničku saradnju prilikom razmjene informacija i podataka, u cilju ubrzanja ovog procesa, saopćeno je iz Ministarstva pravde RS-a.

Kasipović se ovom prilikom zahvalio predstavnicima američke ambasade u BiH na pomoći i podršci u postupku traženja nestalih osoba, naglasivši da je elementarno pravo svih porodica poginulih i nestalih da znaju gdje im je član porodice kako bi našli svoj duševni mir.

Današnjem sastanku prisustvovao je direktor Centra RS za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih osoba Milorad Kojić.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*