U turskom parlamentu tuča zastupnika opozicije i vladajuće partije

Tokom rasprave o paketu unutrašnje sigurnosti među zastupcima u parlamentu Turske izbila je tuča, javlja Anadolu Agency (AA). Nakon što je odlučeno da se ponovo razmatra predloženi nacrt o unutrašnjoj sigurnosti, potpredsjednik kluba opozicijske Republikanske narodne stranke (CHP) Engin Altay kazao je da je teroristička organizacija ISIS zauzela turbe Suleyman-šaha koje se nalazi na sirijskoj regiji Halep. Inače, riječ je o jedinoj suverenoj teritoriji Republike Turske van njezinih granica.

Ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala, iz reda vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP), je reagovao kazavši da to nije tačno i da je riječ o važnim temama o kojima se, kako je kazao, ne može govoriti samo na osnovu natpisa u novinama.

U tim momentima umiješao se i potpredsjednik kluba opozicijske Stranke nacionalnog pokreta (MHP) Oktay Vural koji je kazao da se ne može na taj način raspravljati u parlamentu.

Zastupnik CHP-a Sezgin Tanrikulu počeo je raspravljati sa zamjenikom predsjedavajućeg Skupštine Sadikom Yakutom.

Istovremeno, između zastupnika CHP-a i AKP-a došlo je do verbalnog obračuna. U jednom momentu, zastupnik CHP-a Tanrikulu je nasrnuo na zastupnika AKP-a Mahira Unala dok su ostali zastupnici AKP-a to pokušali spriječiti.

U tim momentima je došlo do tuče između zastupnika CHP-a i vladajuće AKP-a gdje su sijevale i pesnice.

Situacija se ubrzo smirila, a sjednica je prekinuta zbog pauze.

(Vijesti.ba/Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*