Željezničar i Zrinjski večeras igraju posljedni meč 15. kola PLBiH

Željezničar i Zrinjski će večeras na Grbavici odigrati posljednji meč 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi ovaj meč dočekuju nakon dva vezana poraza i ispadanja iz Kupa Bosne i Hercegovine, iz kojeg je neočekivano eliminisan i Zrinjski.

Oba tima su tako imala vremena za odmor pošto su se Kup utakmice igrale još u srijedu, a večeras nas sigurno čeka zanimljiv okršaj.

Svakako treba zanemariti uobičajene floskule o tome kako “na Grbavici protiv Željezničara niko nije favorit”, jer je sasvim jasno da Plemiči imaju bolji igrački kadar i da su ubjedljivo najbolja ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Zrinjski ima čak 15 bodova više od Željezničara, kojeg je i u prvom njihovom međusobnom duelu ove sezone ubjedljivo pobijedio. Slavio je tada Zrinjski 3:0, a moglo je biti i ubjedljivije obzirom na ono što smo vidjeli na terenu.

Željezničar je tada jako loše izgledao, bila je to njegova najgora partija sezone, pa će svakako Plavi imati zbog toga veliki motiv da se revanširaju Mostarcima.

Ivković ne može računati na Malića i Boju, što je svakako ozbiljan problem jer su u pitanju standardni lijevi bek i najbolji strijelac ekipe u ovoj sezoni.

Utakmica počinje u 18 sati, a prijenos je na Areni Sport 1 BiH.

(Vijesti.ba / SC)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*