Zajednički protesti korisnika kredita u CHF-u u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji

Predstavnici udruga građana – korisnika kredita u švicarskim francima iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije sastali su se u četvrtak u Zagrebu gdje su dogovorili zajedničko djelovanje, a prvo od njih bit će zajednički prosvjedi ispred banaka u zemljama regije, izjavio je predsjednik Udruženja korisnika kredita “Švicarac” Kemal Duraković.

Po njegovim riječima, predstavnici udruga iz ovih četiriju zemalja potpisali su Sporazum o suradnji i zajedničkom djelovanju, te razmijenili informacije i dokumentaciju.

– U idućim danima  zajednički ćemo djelovati. Isti dan održat ćemo prosvjede ispred banaka u sve četiri zemlje, zapaliti svijeće ispred banaka, te opet animirati sve državne institucije da se uključe u rješavanje našeg problema – kazao je Duraković u izjavi za Fenu.

Po njegovom mišljenju, ni fiksiranje tečaja nije rješenje.

– I sa  zamrznutim tečajem korisnici kredita plaćaju puno veće rate i vraćaju mnogo više nego što su dobili novca kada su podigli krediti – naglasio je predsjednik UKK Švicarac.

Ocjenjeno je kako je tijekom sastanka u Zagrebu zaključeno kako je BiH daleko najviše otišla kada su u pitanju sudske presude korisnika kredita prema bankama.

– Od ove godine u BiH je doneseno 35 presuda u kojima je ugovor u CHF-u proglašen ništavnim i krediti se vraća u tzv. početno stanje gdje korisnik kredita vraća samo onoliki iznos koliki je i podigao – zaključio je Duraković.

(Vijesti.ba/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*