Leotar dočekuje Široki Brijeg, Sarajevo gostuje u Bijeljini, derbi kola u Mostaru

Prve utakmice šesnaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine se igraju danas, a od tri meča na rasporedu dva će biti u direktnom TV prenosu.

Jedini duel ovog kola koji neće biti dostupan u direktnom TV prenosu igra se u Trebinju gdje se sastaju domaći Leotar i Široki Brijeg. Leotar u ovu utakmicu ulazi uzdrman porazom od 4:0 u prošlom kolu kada su gostovali ekipi Tuzla Cityja, te će izabranici Branislava Krunića pokušati da ponove jednu od dobrih partija na domaćem terenu kako bi se ustabilili u sredini tabele. Sa druge strane, Široki Brijeg će pokušati nametnuti svoj ritam i kontrolisati utakmicu, te odnijeti puni plijen sa Polica. Utakmica počinje u 13 sati, a glavni sudija će biti Adis Mulahasanović.

U drugoj utakmici subotnjeg programa snage će od 17 sati odmjeriti Radnik i Sarajevo. Bijeljinci su u prošlom kolu prekinuli crni niz pobjedom ogromnog značaja nad Veležom u Mostaru, a sigurno će pokušati da potvrde ostvareni rezultat sa novim bodovima u ovoj utakmici. Igrači Sarajeva na čelu sa Goranom Sablićem pokušati će dobrim rezultatom smiriti napetu atmosferu u klubu i zadržati priključak za pozicijama koje vode u Evropu. Utakmicu će suditi Aleksandar Njegomirović, a istu možete pogledati u programu platforme Moja TV.

Derbi susret 16. kola igra se danas od 19 sati u Mostaru, a sastaju se lider Zrinjski i Borac, koji je nakon petnaest kola treći na tabeli. Plemići igraju sezonu iz snova, te iz kola u kolo postavljaju nove rekorde. Izabranici Sergeja Jakirovića će pokušati ostvariti novu pobjedu i tako se dodatno učvrstiti na liderskoj poziciji Premijer lige BiH. Ipak, i Borac će se sigurno nešto pitati u ovoj utakmici. Uzevši u obzir da su Banjalučani u prvom susretu ovih ekipa pretrpili poraz od 1:5, može se očekivati veliki motiv i želja kod izabranika Nemanje Miljanovića. Pravdu će dijeliti Irfan Peljto, a utakmicu sa stadiona Pod Bijelim brijegom možete pratiti u programu Arena Sport TV.

Dva meča 16. kola se igraju u nedjelju kada su na programu susreti u Prijedoru i Posušju, dok ekipe Slobode i Veleža zatvaraju kolo u ponedjeljak susretom na Tušnju.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Danas, 6. novembar:

13:00 Leotar – Široki Brijeg (Adis Mulahasanović)

17:00 Radnik – Sarajevo (Moja TV, Aleksandar Njegomirović)

19:00 Zrinjski – Borac (Arena Sport, Irfan Peljto)

Nedjelja, 7. novembar:

13:00 Rudar – Željezničar (Moja TV, Antoni Bandić)

13:00 Posušje – Tuzla City (Arena Sport, Miloš Gigović)

Ponedjeljak, 8. novembar:

18:00 Sloboda – Velež (Arena Sport, Frano Jelić)



(Vijesti.ba / SC)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*