Trkao se autom, pa ubio majku i dijete

Slavojka Kostić (36) iz Boškovića, kod Zvornika, i njena šestogodišnja kćerka Milica poginule su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak dogodila na magistralnom putu Zvornik – Tuzla, u mjestu Karakaj.

Do nesreće koja se dogodila nešto iza 20 časova došlo je kada je na golf 2, u kome su se na zadnjem sjedištu nalazile nastradala Slavojka i njena kćerka, prilikom skretanja naletio golf 4, kojim je upravljao Halmedin Muratović (22) iz Križevića, kod Zvornika.

Kako saznajemo, Kostićeva je preminula na licu mjesta, dok je njena kćerka bitku za život izgubila u tuzlanskoj bolnici oko 23 časa.

Na suvozačevom mjestu u golfu 2 bio je Stanko Stojić (54), koji je zbog zadobijenih povreda prevezen u bolnicu, dok je vozač Dragan Kostić (42), suprug i otac nastradalih, prošao bez povreda, kao i Muratović.

Očevici nesreće kažu da je prizor bio stravičan, a tome, kako ističu, svjedoči i činjenica da je vozilo u kome su se nalazile majka i kćerka u potpunosti smrskano. Kako pričaju, Kostići su bili u selu Jardan na babinama kod rođaka, a pri povratku povezli su Draganovog ujaka Stanka Stojića.

Vraćajući se kroz Karakaj htjeli su da skrenu prema zgradi koja se nalazi pored magistralnog puta, tačnije kod preduzeća “Zvornikputevi”, kako bi ostavili Stojića jer tu stanuje. Međutim, tada se začuo prasak.

Da bi autom došao do zgrade Kostić je prvo morao da pređe suprotnu traku. Prema svjedočenju očevidaca nesreće, u trenutku skretanja Kostić je iza sebe primijetio dva golfa 4 kako idu velikom brzinom, vjerovatno se trkajući, pa se iz straha ponovo vratio u svoju traku.

Jedna “četvorka” je uspjela proći pored Kostića, ali je druga bila kobna i pri velikoj brzini direktno je udarila u gepek golfa 2.

“Od udara odbacio ih je nekoliko metara. Zadnja strana auta gdje su sjedile majka i kćerka u potpunosti je ulubljena”, rekli su očevici.

Mještani Boškovića i komšije nastradalih kažu da selom odzvanjaju plač i jauci zbog ove tragedije.

“Ja sam ih vidio taj dan jer je Slavojka sa Milicom došla da pijemo kafu. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao. Bio sam i kod njihove kuće poslije nesreće i niko ne može povjerovati u ovu strašnu sudbinu. Dragan je izgubljen”, kazao nam je prvi komšija Kostića, ističući da je iza Slavojke ostalo još dvoje djece, od kojih je jedno maloljetno.

(nezavisne)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*