Savjet ministara BiH o prijedlogu programa javnih investicija

Savjet ministara Bosne i Hercegovine razmatraće danas nacrt prijedloga programa javnih investicija /razvojno-investicioni program institucija BiH za period 2022. – 2024. godina.

Na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, ministri bi trebalo da razmatraju nacrt osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Libana o readmisiji osoba koje borave bez dozvola.

Biće razmatran i nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj, kao i nacrt odluke o ratifikaciji ugovora između BiH i Češke o socijalnom osiguranju.

Na dnevnom redu sjednice je i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu /Projekat unapređenja otpornosti i konkurentnosti sektora poljoprivrede/ između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministri bi trebalo da razmatraju nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog programa za 2020. godinu između EU, koju predstavlja Evropska komisija i BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluke o izmjenama i dopuni odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva BiH sa pravnim nasljeđem EU, o izmjeni odluke o dodatku na platu zaposlenima u Upravi za indirektno oporezivanje BiH i o dopuni Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH.

Ministri bi danas trebalo da razmotre i Informaciju o sprovođenju zadatka iz odluke o formiranju Komisije za plate i naknade u institucijama BiH – Izrada prijedloga izmjena i dopuna odredaba Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, kojima će se detaljnije propisati prava i obaveze rukovodioca institucije u vezi sa utvrđivanjem ciljeva, mjerenjem učinka i ocjenjivanjem izvršilaca prema postignutim rezultatima.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*