U Galeriji Mandžić upriličena promocija dvije knjige i izložba

Udruženje za promociju likovne umjetnosti, i očuvanje kulturne baštine, organizovali su danas u Galeriji Mandžić u Tuzli, promociju knjiga „Dnevnik nesanice“ i „Šekspirov sonet u trapistima“, autora Gradimira Gojera. Pored ovoga, upriličena je i izložba „Pozorišni plakat“ autora Branka Dursmana.

Promocija pomenutih knjiga u Tuzli poznatog bh pisca, reditelja, dramaturga i teatrologa Gradimira Gojera, rezultat je dobre i uspješne saradnje sa Galerijom Mandžić. Prema riječima autora, obje knjige su objavljene u ovoj godini.

„Knjiga „Šekspirov sonet u trapistima“ je izašla prije nepunih sedam dana, dok je drugo djelo „Dnevnik nesanice“ izašla nešto ranije. Prva se odnosi na moje literalne uradke – pojezija, a druga predstavlja zbirku mojih eseja i kolumni koje sam objavljivao u zadnje dvije godine“, kazao je Gojer.

Tuzlacima se kroz izložbu „Pozorišni plakati“, predstavio i Branko Dursman iz Sarajeva, koji je ovom prilikom predstavio svoje najbolje radove, nastale od 1999.godine do danas.

„Sadržajno i koncepcijski izložbu možemo podijeliti na dramu, operu i balet Narodnog pozorišta u Sarajevu, kao jedne kulturne istitucije na nivou BiH. Međutim, možete tu vidjeti i plakate za druge manifestacije iz naše zemlje“, rekao nam je Branko Duspara.

Izložba je pored bh gradova, predstavljena i u zemljama regiona.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*