Velika akcija policije u Banjoj Luci: Zaplijenjena 303 kilograma skanka, uhapšeno osam osoba

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS-a sproveli su operativnu akciju “Transporter” i oduzeli 303 kilograma skanka, saopćeno je iz MUP-a.

Kako se navodi, osim droge policija je privremena oduzela i više skupocjenih automobila. Također, u sklopu akcije uhapšeno je i osam osoba.

“Osam od devet osoba koje su lišene slobode u ovoj akciji, sprovedeno je danas ui ranim jutarnjim satima u Tužilaštvo BiH. Za jednim licem se još traga”, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Policija je navela kako su u sklopu akcije izvršeni i pretresi na više od 20 lokacija u BiH te da se kriminalna grupa sumnjiči za djela “Organizovani kriminal” te “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

“U akciji ‘Transporter’ učestvuju pripadnici SIPA-e i kantonalni MUP-ovi iz Sarajeva i Tuzle, te policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jednice, Žandarmerije, te PU Banja Luka, Prijedor, Bosanska Gradiška i Istočno Sarajevo”, navodi se.

Sve aktivnosti sprovode se po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*