Komšić pozvao Andeliju da podnese ostavku

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić pozvao je generalnog direktora EP Admira Andeliju da podnese ostavku.

Dodaje se da je Komšić isto pozvao ministra energije, industrije i rudarstva Nermina Džindića, te premijera Fadila Novalića, da podnesu ostavke zbog sveukopune situacije u rudnicima koji posluju u Koncernu EP BiH, prenosi N1.

Podsjetimo, rukovodstvo Elektroprivrede BiH ne prihvata prijedlog sporazuma koji je Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine usaglasio sa Ministarstvom industrije i energetike, potvrdio je danas predsjednik Sindikata Sinan Husić.

Husić je dodao da će zbog toga proizvodnja u svim rudnicima u sastavu koncerna i dalje biti obustavljena.

“Od jutros smo očekivali pozive i dogovor, od kojeg očigledno nema ništa. Mi smo i dalje u radničkom neposluhu”, rekao je Husić.

Nešto ranije danas upravo je sindikat rudara pozvao Komšića da “objasni radnicima i građanima zašto generalni direktor Elektroprivrede BiH, koji je njegov kadar, ne može biti smijenjen”.

Oni su pozvali članove porodica rudara i građane da im daju podršku na današnjim jednosatnim okupljanjima od 18.00 do 19.00 sati ispred direkcija rudnika u gradovima u kojima oni egzistiraju.

Rudari iz sedam rudnika u FBiH odlučili su da prekinu protest pred zgradom Federalne vlade u Sarajevu i vrate se kućama, ali proizvodnju uglja neće nastaviti dok ne budu usvojeni njihovi zahtjevi.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*