Balkansko prvenstvo u Rijeci: Pet medalja za Karate klub “Do” Tuzla

Proteklih dana od 26.11. do 28.11.2021. godine u Rijeci održano Balkansko prvenstvo u karateu za kadete,juniore i seniore U21.

Na prvenstvu nastupilo 13 država sa 777 prijava, a ispred našeg kluba nastupilo je petoro reprezentativaca za Bosnu i Hercegovinu koji su na najbolji način predstavili svoj grad Tuzlu, Tuzlanski Kanton i državu Bosnu i Hercegovinu osvojivši čak 5 medalja i jedno peto mjesto što je svakako najbolji rezultat jednog kluba na ovom takmičenju.

Bosna i Hercegovina je inače zauzela prvo mjesto u ukupnom plasmanu ostavivši iza sebe karataške  velesile Tursku ,Hrvatsku i Srbiju,  te je naš ponos još veći sto smo ovolikim brojem medalja doprinjeli takvom reprezentativnom rezultatu.

Zlatne medalje:

Sandro Krešić borbe ekipno seniori U21

Hašim Bešić Borbe ekipno juniori

Srebrena medalja:

Almina Halilović seniorke U21 -55 kg

Bronzane medalje:

Sandro Krešić borbe seniori U21 +84 kg, a pored osvojene medalje Sandro je imao i najbrže završen meč na prvenstvu gdje je za samo 20 sekund napravio rezultat 9:0 protiv Grčkog prdstavnika

Melina Ibrahimović bodbe juniorke +59 kg.

Peto Mjesto

Stefani Krešić senuiorke U21 +68 kg

U sastavu selektorsko-trenerske delegacije za BiH takmičare je vodio Anto Krešić.

Koristimo priliku da se zahvalimo na pomoći pri odlasku našeih reprezentativaca Vladi Tuzlanskog kantona  kao i upravi Grada Tuzla, kao i mnogobrojnim donatorima.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*