Bešić u Albaniji razgovarao o dolasku albanskih turista u TK

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamza Bešić tokom službene posjete Republici Albaniji razgovarao je s predstavnicima turističkih agencija te države o mogućnostima uvođenja destinacija Tuzlanskog kantona u njihove turističke ponude. 

Tom prilikom Bešić je u Tirani razgovarao s direktorom turističke agencije Vea travel, koja umrežava nekoliko turističkih operatera, Edvinom Dushom, koji je iskazao interesovanje za uvrštavanje turističkih potencijala TK u okviru ponude posjete Sarajevu, ali i drugim destinacijama u okruženju.

S ciljem razmatranja uvođenja čarter leta Tuzla-Tirana, Bešić se sastao s direktorom albanske aviokompanije Albawings Gentijem Koleom, koji je iskazao spremnost za saradnju s Međunarodnim aerodromom Tuzla, ukoliko turisti Albanije i BiH iskažu interesovanje za avio prijevoz između dviju zemalja.

Bešić je prilikom službene posjete Albaniji posjetio i Međunarodni sajam privrede u Tirani. Razmotrene su i mogućnosti organiziranja privrednog samita u Tuzli, koji bi okupio privrednike Albanije i BiH s akcentom na turizam, ali i druge privredne grane početkom 2022. godine u zavisnosti od situacije s pandemijom Covid – 19.

Pored ministra Bešića u posjeti Albaniji boravio je i direktor Turističke zajednice TK Miralem Mešković koji je prezentirao turističke potencijale TK, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje TK. 

Fena

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*